Technológia

Levizsgáztatott aktuális

fal rétegrendek.

A rétegrend a rendszergazda T.CS. Kft. jóváhagyásával változtatható, éltérhet műszaki tartalom növelés javára. 

Érvényes engedélyünk:

NMÉ A-100/2017


Tanúsítvány: 20-CPR-378-(C-53/2017)


Ezen a linken megtekinthető:

https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/nme.html?Open&db=nme&term=20-CPR-378-(C-53/2017)Napjaink egyik legjelentősebb megoldandó feladata, az energia-hatékony családi házak építésre való átállás, a fenntartható építészeti rendszerek létrehozása, amelynek megvalósulása érdekében széles szakmai összefogásra van szükség.


Kinek ajánljuk a Rapid Házat?


Mindenkinek, aki egy kiváló, bejáratott technológia által létrehozott, egyedi tervezésű, egyszerű, vagy luxuskivitelű épület építését tervezi, amelynek kiváló tulajdonságait hosszú távon élvezheti.


Versenyképes ár


A gyors építés, kivitelezés miatt alacsonyabb a munkadíj. A vékony falú saját fejlesztésű és gyártású 150mm-es acélprofilok könnyű súlya kevesebb szállítási költséget igényel, mint a hagyományos falazatú házaknál.
A gyártás szinte hulladékmentes, így kevesebb a járulékos és a szabási veszteség.
A ház jó hőszigetelése miatt, akár 50% fűtési költség megtakarítása is elérhető. 

Igény esetén, könnyedén passzívház is építhető belőle - ez már csak a gépészeten múlik, mivel a rendszerünk alkalmas rá.

Az elkészült könnyűszerkezetes épület könnyen felfűthető és lehűthető, alacsony folyamatos temperálással üzemeltethető.


Ökológiailag a legkedvezőbb építési módok egyike


Nincs kedvezőtlen élettani hatása, semmilyen egészségkárosító anyagot nem tartalmaz. Az acélváz vegyi anyagoktól mentes, rovarok, rágcsálók nem telepednek meg benne, gombásodás ellen is szükségtelen kezelni. Környezetbarát, ugyanis az acél újra felhasználható, a jól hőszigetelt épület fűtéséhez kevesebb energiahordozót kell elhasználni, ami kevesebb káros anyag kibocsátását jelenti.
Az általunk gyártott acélszerkezet, a megfelelő építési technológia betartása esetén, szinte korlátlan ideig megőrzi eredeti erőtani tulajdonságait.


Biztonság


A szerkezet erős, stabil, szilárd. Az acél vetemedés-, száradás-, repedésmentes.

50 év garanciát vállalunk a fémszerkezetre. Az épület acélszerkezete tűzálló. Emellett kiemelkedően biztonságos, földrengés- és viharálló. 

NMÉ (korábban ÉMI) alkalmassági vizsgával rendelkezik, ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben készül, ami garancia a műszaki, minőségi technológiára.
Az épület nem igényel villámvédelmet sem.


Kényelem, lakóterület


A száraz építési technológiának köszönhetően a ház azonnal beköltözhető, ugyanis a száradási idő tényezője kiesik. Emellett a falazott szerkezethez képest nagyobb hasznos alapterületet nyer a Rapid ház építtetője, mivel a falvastagság egy hagyományos téglaház esetén 14-20 cm-rel vastagabb.
Nincsenek méretmegkötések, íves falak és nyílások könnyen kialakíthatóak. Egy átlagos lakóépület vázszerkezete a födémmel és tetőszerkezettel együtt akár 1 hét alatt kivitelezhető, 3-4 hónap alatt pedig kulcsrakészen átadható.


Milyen célra ajánljuk a Rapid Házat?


 • Családi házak
 • Kész házak
 • Mobilházak
 • Nyaralók
 • Ipari épületek, kisebb csarnokok
 • Mezőgazdasági épületek
 • Felújítások, hozzáépítések


Épületeink kulcsrakész, félkész, szerkezetkész, vázszerkezet állapotban készülnek a megrendelő igényei szerint. Ezeket természetesen keverni lehet, az építtető elképzeléseinek megfelelően. A házak kitűnő hőszigeteléséből adódóan alacsony fűtési-hűtési mutatókkal rendelkeznek.


Energetika

Napjaink egyik legjelentősebb megoldandó feladata, az energia-hatékony családi házak építésére való átállás, a fenntartható építészeti rendszerek létrehozása, amelynek megvalósulása érdekében széles szakmai összefogásra van szükség.


Tűzállóság


 • Külső teherhordó falak: TH REI 60
 • Belső teherhordó falak: TH REI 60, EI 90
 • A külső és belső teherhordó falak hőszigetelése Multirock Plus kőzetgyapot (p=28 kg/m3).


Léghang gátlás


 • 47 Db


Szolgáltatásaink


Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk elképzelései valóra váltásában acélszerkezetes technológiánknak köszönhetően.

A világ nagy részén az egyszintes családi házak többsége könnyűszerkezettel épül.
Az acélvázas könnyűszerkezetes építkezés Magyarországon is egyre inkább hódít. Tapasztalt, felkészült szakembereink készséggel segítenek Önnek építési rendszerünk megismerésében és álmai otthona megteremtésében. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, készséggel állunk rendelkezésére a

06-20-777-1616-os telefonszámon, akár személyes találkozó keretében ingyenes tanácsokkal egyaránt. 

Aktuális építkezéseinken saját szemével győződhet meg a rendszer kiváló tulajdonságairól, szerelhetőségének előnyeiről.

Saját gyártású profil- és acélszerkezet


A tetőszerkezet olyan rácsos tartó, amelynek alsó öve egyidejűleg a záró födémet is alkotja, a fedélszék a falakhoz használt acél profilokból készül. Az épület vízszintes stabilitását a külső és belső teherhordó falak OSB3 építő lemez borítása, valamint a beépített merevítő szerkezetek biztosítják.
A belső felületek tűzgátló gipszkarton burkolatot kapnak, a vizes helységekben impregnált minőségben. A falszerkezetek teljes keresztmetszetükben kőzetgyapot hőszigetelő anyag kitöltést kapnak.
A hőszigetelési képességet tovább növeli a homlokzat teljes Dryvit rendszere.